22 September 2018

Efter en natt med ihållande regn och kraftig blåst så vaknar vi till en solig morgon här vid Nymölle strand , i alla fall en liten stund så att vi hinner rasta vovvarna.
Efter frukost åker vi till Rønning för att köpa matbröd, när vi stannar utanför affären så vräker regnet ner, bara 8 grader varmt.
Vi åker vidare med lilla fina staden Ribe som mål. Anländer till Ribe lagom till em kaffet efter ett väldigt varierande väder, sol och sen plötsligt kraftiga regnskurar och en vind som gör att chauffören får kämpa för att hålla bilen på vägen.
Vi åker till Parkering Syd (N55.32460 E008.75760), här kan man stå gratis 48 timmar och både tömma och fylla. Sen går vi en promenad i den hårda vinden, loggar två stycken gömmor innan vi går hem igen, ganska frusna. Jag fick i alla fall en bild på Ribes vackra kyrka. 

23 September 2018

Efter en natt med kraftiga regnskurar vaknar vi till en vacker morgon. Vi tar en riktigt lång och slö morgon, duschar och städar lite. Först vid 12-tiden kommer vi iväg, vi fortsätter väg 11 mot Husum.  Innan vi lämnar Danmark så tankar vi, 9,39 DKK = 13,00 SEK. Ganska bra pris här.
När vi kommer till Tønder så svänger vi in till centrum och strosar runt en stund, loggar bl.a. en gömma vid en ståtlig soldat. 
Efter lunch så försöker vi ta oss ut ur stan men det är inte lätt, avstängda gator och gågator. Till slut hittar vi i alla fall ut och kl 14.45 passerar vi tyska gränsen.
Vi åker till Bredstedt och parkerar gratis på en lugn och tyst parkering vid en sportanläggning (N54.61305 E008.97135). I närheten håller dom på att bygga en ställplats.
Sen äter vi sill och potäter och slappar lite innan det är att dags för kvällspromenaden, vi hinner precis hem innan det börjar regna.
Sen avslutar vi kvällen med lite kortspel.

24 September 2018

Vi vaknar till regn regn regn, +7 grader. Efter frukost fortsätter vi mot Husum och vidare mot sydost, och regnet det bara öser ner.....
När vi kommer till Rendsburg så slutar det äntligen regna och temperaturen stiger till +12. Vi passar på att tanka Autogas LPG här, sen åker vi till en ställplats där man kan stå gratis 24 tim (N54.31600 E009.69328). Vi dricker kaffe och sen går vi en promenad, skönt att röra på sig men fy vad det blåser kallt.
Vi fortsätter till Aukrug och en kanonfin plats vid en sportanläggning, gratis, ingen service. (N54.07476 E009.79195). 
Vi går en promenad för att försöka hitta några gömmor, vi hittar en av tre men jag fryser så vi lägger inte ner så mycket tid, det blåser isvindar. Snabbt hem och sätta på värmen, hoppas på bättre väder imorgon.
Efter några timmar när vi sitter och spelar kort så ser jag på Valle att han mår dåligt så snabbt ut och han både kräks och har diarré. Stackarn! Blir orolig för jag blir så klart påmind om när Frasse blev så sjuk när vi var i Portugal. Får se hur det blir inatt för lilla gubben.

25 September 2018

Natten har varit lugn och vi vaknar som vanligt vid 7-tiden.
Valle är lite dämpad idag men det är ju inte så konstigt, han är hungrig men jag vågar inte ge honom så mycket utan vi får avvakta. Lilla gubben som snart fyller 14 år.
Nu när klockan är 9.30 är det +7 grader och sol, ser äntligen ut att bli en fin dag.
Valle är fortfarande lös i magen, när kl är 15.00 så åker vi till grannbyn Wasbek och köper koltabletter. Sen kokar jag ris och vit fisk, han är jättehungrig men får bara lite ändå. Hoppas hoppas att han blir frisk nu, orkar inte med en hund till som blir jättesjuk utomlands.

26 September 2018

Vi väcks av Valle kl 3.30, då har han diarré igen, denna gången svart pga kolen, det har kommit på fällen som ligger i förarstolen. Åke går ut med honom och det bara rinner.
Vi beslutar att åka hem så kl 3.45 är vi på väg, vi väljer motorvägen och exakt kl 5.00 passerar vi gränsen till Danmark, det går ju snabbt eftersom det är lite trafik.
Det är 12 grader men blåser väldigt kallt.
Vi stannar för frukost vid sjutiden, och när jag rastar vovvarna så ser Valle pigg ut och skulle gärna vilja ha mat.
Vi svänger av motorvägen i Ringsted och åker mot Helsingør, Valle sover lugnt.
Avgång kl 11.00 efter 5 minuters väntan, mitt bland alla lastbilar, känner vi oss väldigt små. 
Stannar vid Väla köpcentrum och köper Canikur till lilla magen, hoppas att han blir bra nu så det inte är nåt allvarligt.
Vädret är fruktansvärt trist, 12 grader, regn och hård vind.
Ringer Falu Djursjukhus och får en akuttid i morgonbitti eftersom han fortsätter att må dåligt.
När vi passerar Örebro så mojnar den kraftiga vinden och det blir lättare att hålla kvar bilen på vägen. Skönt! Vacker himmel ser vi också när skymningen faller. 
Efter några väldigt oroliga timmar så är vi äntligen framme i Falun, klockan är nu 22 och vi har åkt i 17,5 timme med ideliga avbrott för att rasta Valle.
Vi åker till Stångtjärn och efter mycket om och men så kommer han till ro.

27 September 2018

Tack och lov så har natten varit lugn, har förstås sovit lite oroligt, vaknat och lyssnat flera gånger. Åke går en promenad med vovvarna och ser att han fortfarande bajsar tunn slemmig avföring och är orolig, snurrar runt runt.
Klockan 8 åker vi till Djursjukhuset och får komma in nästan genast. När veterinären klämmer på magen så reagerar han inte alls, hon fortsätter med att ta en massa blodprover som visar lite förhöjt på leverprovet och en sänka som är precis på gränsen, dvs 30. Hon säger att hon vill behålla honom över natten, så får det naturligtvis bli.
Vi åker hem med bara en hund och jag känner mig ledsen, det är så tomt att komma hem utan en glad Valle som genast springer och letar efter sin boll. 
Tomt är det i hans säng också när vi ska gå och lägga oss.

28 September 2018

Har sovit dåligt inatt, är ledsen och orolig i magen. Väntar och väntar att veterinären ska ringa. Går flera långa promenader med Jessi, har svårt att sitta still. Tankarna går hela tiden till den älskade lilla vovven som är alldeles ensam där på Djursjukhuset.
Äntligen vid 2-tiden så ringer det en Veterinär, han berättar att  sänkan har gått upp från 30 till 57 och att dom har gjort ett ultraljud och sett att han har en inflammation på magslemhinnan samt att han fortfarande har slemmig avföring.
Dom vill behålla honom över natten för att se om det börjar gå tillbaka. Hu! Blir dyrt detta.

29 September 2018

Idag blev det lite sovmorgon för jag sov så dåligt inatt igen.
Vi lämnar Jessi ensam hemma för första gången och åker till Hemköp som fyller 60 år och passar på att handla lite varor som är nedsatta i pris. Sen känner vi att nu vill vi hämta hem Vallegubben så vi lyfter in Jessi i bilen och åker till Djursjukhuset, precis när vi stannar på parkeringen så ringer Veterinären och säger att vi kan hämta Valle. Snopet!
Ut kommer en pigg och glad "98-åring" som nyss har bajsat nästan normala bajskorvar. Så skönt! Vi kommer hem och Valle hämtar genast sin tennisboll och vill leka.
Så glad att ha vår glada lilla gubbe hemma igen. Nu ska han äta skonkost en vecka i första hand eller i alla fall tills han blir riktigt frisk.

Ja så gick det med vår resa som skulle bli lugn och skön efter allt utomhusarbete hemmavid under sommaren, men så är det när man har djur så det får man ta.