18 September 2018.

Startar hemifrån i lätt regn, resan går söderut och snart har vi strålande sol och termometern visar 22 grader.
Första stopp blir Boforsudden utanför Karlskoga, ny fin plats som än så länge är gratis med gratis el. Plötsligt knackar det på dörren och vi får besök av Anki och Kurt och deras tre hundar. Kul! Vi går en promenad och konstaterar att nu är det sommar igen och vi är alldeles för varmt klädda. Phu!


19 September 2018

Vaknar till en solig och blåsig morgon, ser på nyheterna att man varnar för stormvindar upp till 30 m/s på västra sidan på fredag. Hm, hur ska det bli i Danmark tro. 
Vid 12-tiden lämnar vi ställplatsen, vi ser att dom håller på och monterar en automat för betalning så det är nog sista gången vi står gratis här.
Vi väljer att åka E20 med Skara som första mål. När vi närmar oss Skara så mörknar himlen och solen försvinner bakom molnen. Efter ett kort stopp för kaffe och rastning av vovvar så fortsätter vi mot Göteborg.
Framme vid färjehamnen redan kl 18.00, vi åker runt tills vi hittar en plats att stå på fram till kl 21.00 när vi får checka in. Det blåser som 17. Huuu! Kl 22.50 åker vi, 40 min försenade.


20 september 2018

Efter en ganska så gungande färd så är vi framme kl 2.30. Vi åker till Palmestranden.
När vi vaknar vid 7-tiden så ser vi inget eftersom det är tät dimma, men när dimman skingras så ser vi vilken fin plats vid hamnat på. (N57.46009 E010.53840). Efter frukost när vi vill läsa tidningen så konstaterar vi att vi har inget nät. Typiskt!  Ringa och tjata på Telia. Suck!
Vi åker mot Brønderslev, fin väg med gröna ängar på båda sidorna. Det är +13 och efter några mil så börjar det regna.
Vi åker till Rododendronparken i Brønderslev och loggar en gömma, kan tänka mig att här är fantastiskt fint på försommaren. 
Ringer till Telia och efter ett 20-minuters samtal så får han igång vårt abonnemang på routern. Får tipset att stänga av telefonen och när jag startar om den så funkar nätet på telefonen också. Skönt!
Väldigt otur med vädret, ser ut att det blir regn varje dag t.o.m. måndag. Och stormvindar imorgon fredag. 
Vi åker till Thisteds hamn och dricker kaffe, (N56.95117 E008.69286) här kan man stå gratis i 12 timmar alldeles vid havet, väldigt fint men idag blåser det alldeles för hårt. 
Efter att vi loggat en gömma så åker vi inåt landet för att komma undan den värsta blåsten.
Vi åker till Nymølle strand. (N56.67768 E008.79068). Fin plats. Här är det nästan vindstilla än så länge. 
21 September 2018

Vi vaknar till en solig morgon men vi vet ju att stormen Knud är på väg så vi beslutar att stanna kvar här eftersom vi står relativt i lä.
Går en sväng med vovvarna vid halv två-tiden, i vindbyarna tar det i ordentligt. Går ut mot vattnet och tittar på vågorna som börjar bli ganska höga. 
Vänder och går åt andra hållet, kommer fram till några små fina fiskebodar. 
Vi sitter i bilen som gungar kraftigt och tittar på vågorna som går höga, det regnar också från och till. Plötsligt stannar det en bil och ut kommer två killar med varsin sovsäck i ena handen och varsin öl i andra handen, dom tänker övernatta i ett vindskydd i en dunge bakom oss. Burr!
Vi mumsar på havregrynsgröt och mackor med ägg och kaviar som kvällsmat. Gott!
Men vem ska kvällsrasta vovvarna i storm och hällande regn?