25 Sept

Vi lämnar denna fina ställplats i Graveline, morgonen är lite grå men det ser ändå lovande ut, termometern visar på 13 grader. Vi åker till tömningsplatsen som ligger en bit bort. (N50 59.606' E002 07.907') Sen fortsätter vi längs med kusten till Dunkerke där vi stannar till vid Decathlon, den stora sportaffären, och köper tre av deras supersköna T-shirts för blygsamma 4.99€/st.

Sen fortsätter vi till den sista plagen i Frankrike, Bray-Dunes Plage och dricker kaffe och loggar en gömma. Känns lite sorgligt att lämna Frankrike som är ett så fantastiskt land att resa runt i med husbil, trevliga människor och massor med fint ordnade ställplatser, men vi tackar för oss för denna gången och åker över gränsen till Belgien.

När vi kommer till Middelkerke så stannar vi och går ner till den fantastiska stranden, vi låter vovvarna springa fritt en stund i den fina mjuka sanden. Det är 19 grader varmt nu.


Sen loggar vi en gömma som heter "I can hear it". 


Ett havsmonster stiger upp över sanddynerna så vi skyndar oss till bilen.


Vi stannar vid den vackra "grävmaskinen" en stund, vet att vi loggade en gömma där för några år sen, men den är borta nu.


Vi börjar få slut på bränsle så vi stannar och tankar på en stor mack i utkanten av Oostende, gissa om vår förvåning när texten på displayen kommer på svenska, vilken service.

När vi ska passera genom Blankenberge så håller vi på att gå bet, det är enkelriktat åt precis alla håll, ett tag känns det som att vi åker på en gågata. Frida är totalförvirrad så henne har vi ingen hjälp av, men till slut så kommer vi i alla fall ut på andra sidan.
Vi vet ju att det inte är så lätt att hitta platser att övernatta på i Belgien så när vi kommer till Zeebrugge så åker vi ut till hamnen och parkerar, här står vi alldeles ensamma utanför en marin militäranläggning. Inte världens roligaste plats men den får duga. (N51 20.109' E003 12.263').


26 Sept

Det gick bra att sova här i hamnen i Zeebrugge också, lugnt och tyst. Vi fortsätter österut och vips är vi Holland, stannar i Oostburg och köper bröd, sen in i dimman på fantastiskt fina vägar.


Vi åker väg 61 tills vi svänger norrut mot Kloosterzande, där åker vi in till en liten ställplats och dricker kaffe. Här kan man stå gratis i 72 timmar. (N51.36555 E004.02121). Alldeles intill ligger detta charmiga pannkakehus.

Vi bestämmer oss för att åka norrut, över Westerschelde och åker ut till färjeläget - men det var länge sen det gick nån färja här. Snopet!  Eftersom vi ändå har åkt ända ut till havet så väljer vi en smal väg som går efter en hög vall, vi passerar alldeles nära en ort med det gulliga namnet Ossenisse.


Vägen är jättefin men väldigt smal och går längs med havet till Terneuzen där vi tar tunneln som är 6600 meter lång, det kostar 7,45€ att få åka här. Usch! Gillar inte att åka under vattnet.  

Vi åker till Middelburg men där är det fullt med bilar på parkeringen och en väldigt tråkig plats så vi åker vidare till Mini Camping Weizicht i Kats. Här står vi fint på en liten bondgård till en kostnad av 13.30 Euro inkl el. (N51 34'52.3 E003 51'37.1).

När vi ätit lite köttfärssås och spagetti så tar vi bilen och åker ner till havet och går en jättemysig runda och loggar några gömmor.

Vi ser solen gå ner innan vi återvänder till Campingen.

Det blev lite mycket bilåkande idag, men slutet på dagen blev desto bättre. Tack för idag!