27 Sept

Vi tackar för oss här i Kats efter en lugn natt frånsett en mygga, men den gav sig på Åke som omväxling.  Vi åker väg 255 och sen 57 över broarna. Dom stora betongklossarna som finns efter broarna är barriärer som är till för att förhindra översvämningar likt dom som skedde 1953 när omkring 2400 människor omkom varav 1800 här i Holland. Det kallas Deltaprojektet.

Vi sannar på en stor parkering vid havet och dricker kaffe, här kan man sova över om man vill. (N51 41.843' E003 48.980'). Fantastiskt fint om man vill cykla eller gå på vallen.

Vi fortsätter väg N57 en bit på en jättefin väg innan vi svänger ner till havet och en underbar plats.


Vi låter vovvarna springa och leka med bollar en stund, det är 23 grader varmt och sol från en klarblå himmel. Här kan man också övernatta men vi har planerat att åka till Gouda idag. (N51 50.475' E004 04.027').
Eftersom vi vill komma fram innan det blir mörkt så väljer vi motorvägarna, ibland är dom 6-filiga och vi ska kors och tvärs och hit och dit, snabb trafik, massor med bilar. Phu! Hatar verkligen detta men här runt Rotterdam har man inte så stort val, pga allt vatten skulle det bli kväll innan vi kom till Gouda.

När vi parkerat på ställplatsen så ger vi vovvarna mat och sen går vi till Rådhustorget


och äter mat på en italiensk restaurang, en Carbonara och en Quattro Stagione + 2 öl. 30,45€ kostade kalaset, dyrt i Holland också, men gott var det.


Efter det går vi in på en hundaffär och köper en ny säng till Valle. Jösses det blev dyrt det här!