28 Sept

Idag vaknar vi till regn. Burr! Men har man hund så är det ju bara att pallra sig opp och ut.            Framåt 9-tiden så har det slutat regna men det ser ruggigt ut. Få se om vi går på marknaden. 

Åke går ut i duggregnet och loggar ett par gömmor, när han kommer tillbaka har det klarnat upp så vi lämnar dom små och går en sväng på marknaden. Beundrar Rådhuset.


Något man får se upp med här är alla vilda cyklister, ser många mammor som kryssar fram i trafiken med ett litet barn bakom och ett framför sig. Ser livsfarligt ut - hjälm vad är det! Inte ens barnen har hjälm. Inte mopedisterna heller för den delen.

När vi kommer tillbaka till bilen så blir det kaffe och macka på gott lite grövre bröd som vi köpt med oss, såå trött på baguetter. 

Eftersom det ska komma mycket regn dom närmaste dagarna så lämnar vi den här mysiga staden med sin fina ställplats och åker vidare norrut. Vi åker längs med och över kanaler på finfina vägar.


Vi åker till sporthallen i Laren där det finns plats för två husbilar på plattor, fint har dom gjort iordning.29 Sept

Vi åker väg N305 mot Dronten, sen fortsätter vi mot Kampen  och vidare mot nordost. Det är soldis och 21 grader. Otroligt fina vägar och platt men vackert ändå.


Vi passerar Kampen som ser ut att vara en mysig stad, hit får vi åka nån annan gång, denna gång blir det bara ett besök på Lidl för kylskåpet är tomt. Underbart att stå vid en bröddisk med annat bröd än bara baguetter.

Vi fortsätter att åka efter kanalerna mot Assen, väg N371, väldigt vackert. Att vi passerar gränsen till Tyskland är det ingen tvekan om för genast blir det lappad gropig väg och 100 km/tim. Galet!               Vi åker till Rhede Ems, här kan man stå vid Sporthallen om man vill men vi beslutar att åka 2,5 mil till Leer, vilket vi får ångra för den ena platsen är full med bilar och den vid hamnen är skitig efter regnet och inatt ska det regna hela natten så då blir det lervälling här. Vi tittar på kartan och bestämmer oss att åka ytterligare 1,5 mil till Hesel för där ska det finnas en fin plats, och det gör det säkert men nu är den stängd för det ska tydligen bli stor marknad här imorgon. 

Bara att bita ihop och fortsätta, vi väljer då att åka österut till Uplengen, här hittar vi en fin plats utanför skytteklubbens lokal. Det kostar 5 Euro att stå här som en vänlig farbror kommer och inkasserar. (N53 18.433' E007 44.739').

Klockan har hunnit bli 18.30 så vi är både trötta och hungriga, tur att vi har köttfärssås kvar sen igår så det går snabbt. Sen går vi en promenad och tittar på stan, och loggar en gömma förstås, det hinner bli mörkt innan vi är hemma igen. Ska bli skönt att sova nu, måtte det inte finns några myggor här.