30 Sept

Inatt har det regnat ordentligt, hoppas det regnat ifrån sig nu. Innan vi åker vidare går vi till Apoteket och köper allergimedicin till mig eftersom jag får sån kraftig reaktion på myggbetten. 

Vi åker norrut mot Varel. Vi sitter och pratar och missar en avfart så vi hamnar på denna fina väg, så kan det bli, men vad gör väl de.


Jag har bockat bort motorväg så helt plötsligt säger Frida "Kör ombord på färjan!". 12,60€ kostar det och vi kommer till Bremerhaven. Fortsätter till Elbe, planerat att åka färja denna gången. I en och en halv timme står vi i kö i regnet, men det går ju ingen nöd på oss. 17,50€ kostar det att åka över.

Nu har klockan blivit 18.00 så nu är det dax att hitta plats, vi åker till Sporthallen i Krempe, här finns det 3 fria platser. (N53.83356 E009.49447).

Nu är vi hungriga så nu får det bli Felix köttbullar i gräddsås till middag. Gott!

Vi går en promenad in till stan mellan regnskurarna och loggar en gömma, synd på vädret för det ser ut att vara en riktigt mysig stad med en gammal stadskärna.


Vi går till sängs till "Dunka dunka" från en festlokal i närheten.


1 Okt

Har sovit gott trots "Dunka dunka" ut på småtimmarna och ett evigt regnande. Nu är det 14 grader och en blå himmel. Vi åker vidare norrut efter småvägar, stannar vid en kanal och loggar en gömma.


Vidare norrut och tar färjan över Nord-Ostsee kanal, här åker vi gratis. Det finns en ställplats på andra sidan där vi planerar att dricka kaffe, men där är fullt. Små fina vägar vidare norrut mot Norderstapel.

När vi kommer fram parkerar vi och går en lång promenad och loggar 6 st gömmor. Skönt med Geocaching så man kommer ut och rör på sig samtidigt som man har nåt att roa sig med på promenaden.

Efter en kopp kaffe fortsätter vi norrut efter småvägar till Bredstedt, här gör vi kväller. (N54 36.783' E008 58.282').  Det har tunnat ut med husbilar nu så här står det bara en till, kanske tyskarna har åkt till Portugal.