2 Okt.

Jösses vad det har regnat och blåst inatt här i Bredstedt, det regnar fortfarande när vi lämnar och åker vidare norrut. Vi åker mot Flensburg där vi inhandlar lite drycker innan vi åker in i Danmark, vi blir stoppade vid gränsen och Åke får visa körkortet.

Vi väljer motorvägen mot Kolding eftersom vädret är trist, regn, blåst och 13 grader. När vi kommer till en rastplats så svänger vi in och tömmer. (N55.02222 E009.36300). Väldigt bra ordnat.

I Kolding åker vi ner till småbåtshamnen och dricker kaffe, det har slutat regna, solen skiner och det är 17 grader men det blåser kallt.


Vi fortsätter motorvägen ut på Fyn och svänger söderut, efter några mil svänger vi ner på en parkering vid en fågelsjö och jag lyckas hitta en fin gömma som Åke med sina falkögon inte hittar. Jiipppi!        Här skulle vi kunnat övernatta om det inte varit så blött och skitigt överallt. Fin plats.


Vi åker till småbåtshamnen i Faaborg, här kostar det 120 Danska kronor att stå plus att det blåser som 17, så vi fortsätter väg 8 till Korinth, här står vi på en gratis ställplats som är avsedd för 40 bilar, men vi är alldeles ensamma, lugnt och fridfullt. (N55 08.657  E010 19.606).


3 Okt

Tyst och lugn plats här i Korinth på Fyn. Vi vaknar till regn men det klarnar snart upp och vi tackar för oss och fortsätter väg 8.

Vi är sugna på danska wienerbröd så vi stannar till vid ett bageri och köper oss varsitt. Gott men jösses va sött.

Sen åker vi över Stora Bält, så praktiskt med Brobizzen, bara att tuta och köra. När vi närmar oss Slagelse så åker vi av motorvägen, så mycket finare att åka på mindre vägar. Vi åker in i Køge men hittar tyvärr ingenstans att parkera. Synd, ser fint ut. Får bli en annan gång.

När vi kommer till Karlslunde så parkerar vi och går en promenad vid havet. 


Här finns ett museum som handlar om första världskriget, 1914-1918, och hur det påverkade den danska befolkningen. Skulle nog ha varit intressant men jag känner att jag nog har fått nog med krigshistoria för ett tag. Vi loggar en gömma istället.
Sen åker vi till Hundinge Havn och fyller vatten. Tror att man kan övernatta här. (N55 35.585' E012 21.296'). Väldigt vackert här.


Vid 15-tiden passerar vi gränsen i strålande solsken. +16 grader.

Tittar på väderleksrapporterna och ser att för att komma från det värsta regnandet så bör vi åka österut, så det gör vi - hinner inte långt förrän Frida rapporterar om en olycka längre fram med totalstopp i trafiken. Inte en enda olycka har vi sett ute i Europa, men nu. Tråkigt! Hoppas att det inte är nåt allvarligt.

Efter ca 45 min kommer vi vidare. Efter några km så börjar regnet fullständigt vräka ner, när vi närmar oss Kristianstad så klarnar det upp igen så vi åker till ställplatsen vid Ishallen men den är stängd, tror dom håller på och asfalterar, så vi åker till en parkering i närheten där det står två andra husbilar, här kan vi stå inatt.

Åke säger att han ska bjuda på middag, så det tackar jag ju ja till. Det blir hamburgare från grillkrogen intill. Mums! Det var länge sen. Sen går vi och loggar en gömma, men himmel va det blåser kallt, nog den kallaste kvällen vi haft. Snabbt hem igen och kura i "stug"värmen.

Visst har vi haft det helt fantastiskt i alla länder som vi besökt under dom här två månaderna, men nog är det bra skönt att vara hemma i gamla Svedala igen.