6 Okt

Vi åker norrut i sakta mak, väljer mindre vägar och plockar en gömma här och en gömma där. Efter några mil svänger vi ner till Pataholms småbåtshamn. Väldigt fin plats, solen glittrar i vattnet och man kan se flera små öar, och inte att förglömma en Åke som loggar en gömma.


Vi tar en sväng ut till småbåtshamnen i Timmernabben, här ligger det flera stora fina båtar kvar i böljan den blå. Många har också gått i ide.


Vi fortsätter efter småvägar, förbi små fina samhällen och loggar en hel del gömmor på fina platser. När vi tittar på klockan så ser vi att den har blivit mycket, tiden går fort när man har roligt, och vi måste börja fundera på en plats för natten. Vi hittar till slut en stor parkering i närheten av en stängd golfanläggning så här står vi nu, lugnt och fint ute i skogen.

När vi har ätit lite falukorv för första gången på två månader, så går vi ut för att försöka logga en Multigömma, dvs en gömma som består av flera steg. På första steget ska vi ta ut grader och meter på GPS:en, det är länge sen vi gjorde det sist så vi får klura en stund innan vi kommer på hur man gör. Vid nästa steg ska vi leta gömda koordinater till nästa steg, där vi återigen ska leta koordinater till själva slutgömman. Vi får vandra över stock och sten och balansera på plankor, vovvarna är jätteglada att få springa och hoppa lösa och fria i skogen. När vi kommer fram till slutgömman så håller solen precis på att gå ner så jag tar flera bilder och står och njuter av utsikten.

När vi kommer hem till husbilen så har det nästan blivit mörkt.

Tack för ännu en fantastisk dag!


7 Okt

Vi har sovit gott här ute i skogen, med en mörk bil så syns vi inte heller.

Efter morgonbestyr så blir det geocaching för hela slanten, det blåser lite kallt men det är uppehåll, +11 grader. Vi åker på små grusvägar och loggar gömmor, ibland blir det promenader. 


Tiden går fort när man har roligt så vips har klockan blivit 16. Det börjar regna så vi får ge upp burkletandet för  idag. Vi åker till Västervik och ställplats Sågen (N57 45'04.0 E016 39'19.0), här står vi alldeles ensamma vid havet, kostnad 100 kr. Detta är utsikten genom vindrutan. Inte illa!

Trötta efter en hel dags burkletande i skogen så är det ingen som orkar laga nån mat, så när vi åkte hit så svängde vi förbi Sibylla och köpte lite snabbmat. Gott!

Tack för en rolig dag!