4 Okt

Djurens dag, Kanelbullens dag och min födelsedag! Viktigast är ju Djurens dag. 

Vad önskar jag mig då på födelsedagen? Jo, så klart att alla djur i hela världen får massor med kärlek, det är viktigast. Och om jag får en Budapest till kaffet och en kram av gubben och vovvarna - då är jag nöjd.

Vi har sovit gott här på parkeringen i Kristianstad, tyst och lugnt. Innan vi åker härifrån så går Åke in på ett kondis och köper två Budapest.

Det regnar när vi åker vidare till Pukavik och träffar Rolf och Kerstin som har bytt sig en jättefin Pössl. Grattis!

Regnet vräker ner när vi fortsätter mot nordost. Vi svänger av stora vägen och eftersom det finns en gömma vid Hallarumsvikens Naturreservat så svänger vi ner här, Åke ger sig ut i regnet och hittar den till slut. Själv rastar jag vovvarna lite snabbt. Fin plats men inget fint väder.

Vi åker ut till hamnen i Torshamn, ännu en fantastisk plats som vi hittar tack vare Geocaching. Nu har regnet upphört så jag går ut på bryggan och tar några bilder, det blåser så jag håller på att blåsa i plurret.

Det är väldigt vackert här


så jag tar flera bilder.

Här får man inte övernatta så vi åker vidare efter kusten en liten bit till Sandhamn, här står vi fint för 100 kronor eftersom det är lågsäsong, inkl. ström och dusch. Betalas hos en gladlynt hamnkapten.(N56.09333 E015.85583).

Vi sitter inne i bilen och kurar för att det blåser så kallt, när vi har ätit middag och precis har tänkt att gå ut med vovvarna så börjar det blåsa nåt fruktansvärt och regnet vräker ner, bilen gungar fram och tillbaka. Huu!

Som tur är så slutar det efter ca en halvtimme så att vi kan rasta dom små älsklingarna. Och ja, dom har fått lite extra godis idag när det är Djurens dag.


5 Okt

Jösses vad det har blåst och regnat inatt, men nu skiner solen och det är 11 grader varmt.

Jag passar på att använda duschen eftersom det ändå ingår i priset, så skönt att stå och njuta i riktigt varmt vatten en stund, det blir ju inte riktigt på samma sätt i husbilen.

När jag kommer tillbaka till husbilen tar jag kameran och går och ser mig omkring lite, det är så himla vackert här.


Vi fortsätter att åka efter kusten, när vi kommer till Kristianopel så stannar vi och dricker kaffe. Kan tänka mig att här kryllar av folk på sommaren.


Vi svänger ut mot Bergkvara och väljer småvägar. Det är så vackert, känns som att vi suger ut det sista av sommaren.

Vi väljer dom riktigt små vägarna, det är här vi hittar guldkornen. Vi hittar också jättefina geocaching gömmor.

När vi kommer till Konstantinopel så stannar vi och går en promenad med vovvarna, här är massor med sommarstugor men just nu är det ganska tyst och stilla. Vackert här också.

Eftersom Kalmar blivit utsett till årets husbilsvänligaste kommun så beslutade vi att åka hit, vi tittar på ett par platser inne i stan men det känns inte bra så vi åker ut till Sundsparken, här står vi fint tillsammans med ca 10 andra husbilar, bl.a. en spanjor. (56 39'27.0"  016 20'50.0"). Här låg förr Kalmars stadskärna, precis intill Kalmar slott tills en brand år 1647 ödelade i stort sett hela staden. Huset som vi kan se från fönstret kallas för Villa Skansen och är uppförd 1883 på bastionen S:t Erik och var en av Kalmars första privatvillor för åretruntbruk. 

Vi loggar förstås en gömma här också, den ligger nånstans efter Sveriges längsta parkbänk, 222 meter lång är den.


Så är snart ännu en fantastisk dag till ända, återstår bara en kissrunda med vovvarna.